Nazwa forum

Opis forum

#1 2008-04-30 06:09:46

WacekPL

FORUMOWICZ

428867
Punktów :   

Informacje o PK

W związku z częstymi pytaniami dotyczącymi PK opisze tu na czym on polega i jakie są jego konsekwencje.

Żeby zainicjować PK klikamy na innego gracza, naciskamy Shift i z przytrzymanym Shiftem naciskamy klawisz skilla. Otrzymamy informację, że PK mode został aktywowany. Jeżeli nie będzie żadnej dalszej walki pomiędzy postaciami PK zostanie automatycznie zakończony.
Kiedy jesteśmy w PK mode nasz nick jest w innym koloże w zależności od ilości pkt PK i możemy zostać zaatakowani bez żadnych konsekwencji przez innych graczy.

Konsekwencje używania PK:
- za każdego zabitego tracimy 1000 czyli ok.5% Honour Points( dopiero od 2 PK)
- jeżeli zabijemy następnego gracza podczas okresu trwania kary za PK poprzedniego chara tracimy 10 000 Honour Points
- jeżli nadal będziemy zabijać podczas trwania kary za poprzednie PK czas oraz wymiar tej kary będzie rosnąć
- za 1 PK nie możemy używać sklepów przez 10 min
- za 2 PK nie możemy przez 30 min rozmawiać z NPC, używać sklepów, magazynu, kontynuować quest`ów
- za 3 PK nie możemy przez 1 h rozmawiać z NPC oraz robić rzeczy opisanych wyżej, inni gracze mogą nas PK bez żadnych konsekwencji
- za 4 PK nie możemy rozmawiać przez 100 min z NPC oraz wszystkie rzeczy opisane wyżej w tymże czasie, istnieje możliwość upusczenia na ziemie naszego ekwipunku podczas śmierci
- za 5 PK zostaniesz wrzucony do więziennego labiryntu na 150 min.

a i tak dla informacji 1% honoru to ok.200 honor pkt.
Informacje te zaczerpnąłem z oficjalnej strony gry cabalonline.com

#2 2008-06-24 08:59:18

Mr. W

FORUMOWICZ

Punktów :   

Re: Informacje o PK

WacekPL napisał:

Informacje te zaczerpnąłem z oficjalnej strony gry cabalonline.com

ciekawe jak , ta strona jest cała po angielsku <lol2>
a z tego co ja wiem to tak biegle tego języka nie znasz <lol3>
Więc jak to zaczerpnełeś??

Ostatnio edytowany przez Mr. W (2008-06-24 09:01:25)

#3 2008-07-09 11:24:40

WacekPL

FORUMOWICZ

428867
Punktów :   

Re: Informacje o PK

Ale jest forum polskie na tej stronce i tam pisalo.

Szkoda chyba sobie nie pogram bo teraz jestem u ciotki przey 1 miesionc wiec przesranka . Ale cicia ma szybkiego neta to zobacze moze sciagne i popykam

Stopka forum

RSS